EDGECAM WireEDGECAM WireEDGECAM Wire

Edgecam Huzalos szikraforgácsolás

Az Edgecam Huzalos szikraforgácsoló CAM megoldása rugalmasságot és magabiztosságot nyújt Önnek a 2- és 4-tengelyes alkatrészek pontos és hatékony megmunkálásához. A széleskörű funkcionalitás bonyolult alkatrészek változó ferdeségeinek egyszerű megmunkálását is lehetővé teszi.

Az Edgecam valamennyi CAM csomagjában megtalálható az erőteljes kódvarázsló (posztprocesszor testreszabó) eszköz, ami pontos és megbízható CNC kódok előállítását teszi lehetővé.

Intuitív műveleti párbeszédablakok

A 2-, és a 4-tengelyes műveletek lehetőséget adnak a felhasználók számára a különböző paraméterek beállítására, mint például a megmunkálás irány, az automatikus koorrekció, rá-, leállás, a technológia beállítására néhány opció segítségével. Minden változóhoz tartozik egy interaktív mező, ami a változókat segíti megérteni egy-egy ábra segítségével.

Tartóhidak kezelése és eltávolítása

Az Edgecam Huzalszikra modulja támogatja az esetenkénti több startfurat használatát. A rendszer automatikusan létrehozza a tartóhidakat az új startfuratok megadása során. Az Edgecam Huzalszikra számos lehetőséget biztosít a felügyelet nélküli megmunkáláshoz. Amennyiben a gépe rendelkezik automatikus huzalbefűzővel, ameddig csak lehet felügyelet nélkül fogja futtatni azt. A felügyelet nélküli megmunkálás érintetlenül hagyja a hidakat addig, amíg az összes elsődleges vágás be nem fejeződött. Számos stratégiát használhatunk az alkatrész vágására például az összes nagyoló vágás befejezése a simítások előtt, ami azt jelenti, hogy a tartó hidakat a nagyolások után simítás előtt vágja le. Alternatívaként a nagyolás után egyből simít, majd elvághatja a tartó hidakat és legvégül besimítja a tartó hidak helyét is.

Posztprocesszor adatbázis

Az Edgecam Huzalos szikraforgácsolás a különböző szerszámgépek széles skáláját támogatja, beleértve a következőket is: Agie, Charmilles, Brother, Fanuc, Hitachi, Makino, Ona, Sodick, Seibu and Mitsubishi. A fejlett posztprocesszorok könnyen testreszabhatóak, hogy megfelelenek a különöző szerszámgép típusoknak éskonfigurációknak. 

Automatikus vágási stratégiák

Az Edgecam Huzalos szikraforgácsolás különböző előre definiált stratégiákat ajánl a nagyoló, a simító vagy a híd eltávolító szerszámpályákhoz, valamint felügyelet alapján Nappali vágás felügyelettel vagy Éjszakai vágás felügyelet nélkül. További tulajdonságok:

  • 4-tengelyes „pozícióban tartás” támogatása, ami megvalósítható profilkorrekciózást biztosít a kisméretű pályaszakaszok kihagyásával
  • Szögletes, kúpos, állandó sugarú sarok stratégiák a változó kúpokhoz
  • Különböző biztonsági síkok hozhatóak létre, a fő illetve a tartóhíd vágásokhoz
  • További M-kódok beleértve a 'Megállás/Feltételes megállás’, ‘Power on/off’ és ‘Wire cut/Thread’, melyek konfigurálhatóak
  • Automatikus kezdő furat készítés CAD pont felhasználásával
  • Másodlagos huzal kiválasztás
  • Növekményes ráállás a Tartóhídak simításához
  • Automatikus rá- és leállási technológiák