Edgecam/Autodesk 2014 Akkreditáció 1Edgecam/Autodesk 2014 Akkreditáció 2Edgecam/Autodesk 2014 Akkreditáció 3

Edgecam/Autodesk 2014 együttműködés a “Kategóriavezető” megoldásért

Az Edgecam Testmegmunkálás megerősítette elsődleges Autodesk CAM-partner ajánlását, azzal, hogy elnyerte a 2014 verzió támogatás tanúsítványt az Autodesk Inventor és Autodesk Vault szoftverekhez. Ez a kapcsolat "kategóriavezető" CAD/CAM megoldást biztosít.

Az Edgecam kiegészítés segítségével a CAD modell átküldhető az Autodesk Inventor-ból az Edgecam Testmegmunkálónak, ahol azon elvégezhető a megmunkálási alaksajátosságok felismertetése, és a CAM megmunkálási műveletek. Mivel az Edgecam közvetlenül olvassa be az Inventor modelleket, fordító közbeiktatása nélkül, így nem lehet adatvesztés. Bármilyen modellváltozás az Inventor-ban, azonnal jelölésre kerül az Edgecam alkatrész megnyitásakor, lehetőséget biztosítva az elfogadásra vagy elutasításra. A módosítások elfogadásával automatikusan frissítésre kerülnek az alaksajátosságok (például a furatok és zsebek), amelyek az eredeti modellen fel lettek ismertetve. 

Az Edgecam-ben  az Autodesk Inventor alkatrészen egyetlen kattintással felismertethetőek a megmunkálható elemeket, mint a sziget és furat alaksajátosságok, és kinyerhetőek azok adatai. Ráadásul, a modell-szerszámpálya asszociativitás kiküszöböli a leállási időket az esetleges, programozást követő modellváltozások esetén.

Raf Lobato, az Edgecam általános igazgatója elmondta, hogy az Inventor/Edgecam megoldás kulcsfontosságú előnye, hogy a CAM műveletek közvetlenül a tervező által létrehozott, eredeti Inventor modellen kerülnek végrehajtásra: „Az Edgecam növeli a gyártó cégek nyereségességét a nagyfokú CAD integrációnak, és a szerszámpálya készítés rugalmasságának köszönhetően, ami nagyobb hatékonyságot és a beruházás gyors megtérülését eredményezi. Így az Edgecam kombinálása az Autodesk Inventorral egy olyan megoldás, ami kategóriavezető CAD/CAM megoldást biztosít.”

A Testmegmunkáló az Autodesk Vault 2014 alkalmazáshoz is elnyerte együttműködési tanúsítványt. A felhasználók a CAD fájljaik mellett a CAM fájljaikat is tárolni és kezelni tudják a Vault-ban. A Vault menü az Edgecam-ben biztosítja a teljes Vault funkcionalitás elérést, beleértve a fájlok kivételének és visszaadásának lehetőségét és a verziókövetés kihasználását.

A tervezési és Edgecam megmunkálási adatok Vault-ban történő tárolása lehetővé teszi a tervezőgárda számára, hogy nyomonkövessék a folyamatokat és biztosítsák munkáik verziókövetését akkor is, ha több ember dolgozik egy alkatrészen. „A Vault automatikusan rögzíti az Edgecam fájlok verzióinformációit, biztosítva, hogy a gárda csak az aktuális verziót érhesse el.”

A Vault közvetlen integrációja az Edgecam menürendszerébe ugyanazt a stílust követi, ami az Autodesk Inventor-ban is, ami azt eredményezi, hogy az utasítások ugyanúgy elérhetőek. Amikor Inventor modellt tartalmazó Edgecam fájlt vesz ki a Vault-ból, és tölti be az Edgecam-be, valamennyi korábbi módosítás jelölésre kerül, lehetőséget biztosítva a frissítésre az Edgecam alkatrészben.

 

Előző | Következő