WorkXplore WorkXplore WorkXplore WorkXplore

PDFEDGECAM WorkXplore

Natív CAD Nézegető

Az Edgecam WorkXplore az ideális eszköz a 3D-s CAD fájlok közvetlen megjelenítésére és elemzésére, anélkül, hogy az eredeti CAD alkalmazás rendelkezésre állna. Az egyértelmű, könnyen kezelhető felhasználói felület lehetővé teszi bármilyen típusú 2D/3D CAD fájlok elemzését mind a kezdő, mind a gyakorlott felhasználók számára.

Az Edgecam WorkXplore lehetővé teszi, hogy a felhasználók egységes virtuális prototípusokat vagy 3D modelleket állítsanak össze különböző CAD rendszerekből beolvasott fájlokból. A felhasználók beállításokat és fejlesztéseket hajthatnak végre a modellen, mielőtt időt és erőforrást fordítanának egy valódi prototípus legyártására.

A CAD kapcsolófelületek széles skálája érhető el, így a Catia V5, Catia V4, NX (Unigraphics), Parasolid, Creo Parametric (Pro/E), SolidWorks, Solid Edge, Cadds, IGES, STEP, Unisurf, STL (binary and ASCII), VRML, ISO toolpaths, DXF, DWG, HPGL.

Az Edgecam WorkXplore tetszőleges méretű és típusú fájlok importálására és analizálására készült, de különösen jelentős a nagyméretű 3D CAD fájlok beolvasási sebessége, mivel gyakran fele annyi időbe sem telik a fájl megnyitása, mint az eredeti CAD alkalmazásban.

A szoftver a natív CAD adatokat saját kisméretű fájlformátumába menti, ami lehetővé teszi a felhasználók számára a felszín- és térfogatmérést, a vastagságmérést, a távolság- és szögmérést, és számos egyéb funkciót, anélkül, hogy az eredeti CAD adatok rendelkezésre állnának. Ez a kisméretű fájlformátum egyszerűen e-mailben is megosztható az adott projekt résztvevőivel.

Mérés: Az Edgecam WorkXplore 2D-s és 3D-s mérési funkciók széles skáláját nyújtja, amelyek nagy pontosságot biztosítanak a precíz 3D-s B-rep geometriai leírás alkalmazásának köszönhetően.

Még a gyakorlatlan CAD felhasználók is gyorsan megbirkóznak a szoftver mérési funkcióival, az azonnal jó eredményt érnek el a szoftver előre definiált kiválasztási módjait (pontok, 2D-s elemek, síkok, felületek, stb.) alkalmazva.

A mérések automatikusan a modellhez rendelhetőek mérési elemként, és hozzá köthetőek a darab jellegzetes pontjaihoz. Az elemcímkék automatikusan elfordulnak a modell forgatása során, hogy mindig láthatóak maradjanak.

Az Edgecam WorkXplore speciális mérési funkciói lehetővé teszik a tapasztalt CAD felhasználók számára, hogy beolvassák a pontfelhőket 3D-s mérőgépről, vagy a szerszámgépen alkalmazott bemérésből, és gyorsan ellenőrizzék az esetleges eltéréseket az eredeti modellhez képest. A szoftver lehetővé teszi ellenőrző pontfelhő fájl egyszerű generálását is a 3D-s mérőgép vagy az NC szerszámgép számára.

Jegyzetek: Az Edgecam WorkXplore a jegyzetfunkciók széles skáláját nyújtja. A felhasználók egyszerűen és gyorsan oszthatják meg ötleteiket, észrevételeiket, utasításaikat és változtatási kéréseiket.

A 2D-s rajzok szükségessége minimalizálható, mivel a felhasználó közvetlenül a 3D-s modellhez rendelheti hozzá a méreteket, a jegyzeteket és címkéket.

Analízis: Az Edgecam WorkXplore a speciális analízis eszközök teljes skálását nyújtja, amelyek felhasználhatóak ajánlatkészítéshez, diagnosztikához, szerelési utasításhoz vagy egy 3D-s modell gyártás-előkészítéséhez.

Az Edgecam WorkXplore számos olyan analízis eszközt nyújt, amelyek általában csak a költségesebb CAD rendszerekben elérhetőek. Éppúgy, ahogy extrémgyors és hatékony (nagyon nagy modellek esetében is), a szoftver funkciói nagyon könnyen használhatóak, és az eredmény színjelöléssel jelenik meg a 3D-s modellen. Egyetlen egérkattintással szúrhatóak be címkék az egyes felületekhez, amelyek a különböző számítások pontos eredményét tartalmazzák.

A nagyhatékonyságú dinamikus metszetkészítés, lehetővé teszi a felhasználók számára egy alkatrész vagy szerelés belsejének egyszerű és pontos feltárását. A dinamikus referencia vezérlő biztosítja a metszősík egérrel történő forgatását és mozgatását, vagy vezetőgörbével történő megadását. A metszet láthatóvá tehető a 3D-s modellen vagy különálló elemként, és kinyerhető DXF, DWG vagy más fájlformátumban.

A görbületi sugár és síkfelület analízis értékes eszköz a gyártási költség és idő gyors meghatározásához. Az analizálandó elemek színezése automatikus és a felhasználók mérési címkéket szúrhatnak be a kiválasztott elemek pontos adatainak megjelenítéséhez.

Egy alkatrészt vagy összeállítást befoglaló hasáb legenerálása pillanatok alatt megtörténik, és információt nyújt a kiválasztott elemek méretéről, a térfogatáról és tömegéről. Szintén felhasználható a gyártáshoz szükséges optimális előgyártmány modell meghatározásához.

A pontos mérési adatok elérhetőek mind a teljes modellre, mind felületekre, ami pontos térfogat és felszínszámítást tesz lehetővé. A kiegészítő információk, mint a modellnév, függőség, felületek száma, stb. szintén elérhető.

A falferdeségek és alámetszések számítása és megjelenítése extrémgyors, még nagyon nagy alkatrészek esetében is. Az Edgecam WorkXplore automatikusan színezi a ferde falakat és az alámetszéseket a szerszám nyitási iránynak megfelelően. A pontos falferdeségi szögek dinamikusan megjelennek, ahogy az egeret egy felület fölé mozgatjuk, és alapbeállításként beilleszthetőek a 3D-s modellbe.

Az automatikus 3D-s alkatrész összehasonlítás a két modellverzió közötti különbség valósidejű 3D-s grafikus megjelenítését teszi lehetővé. A módosítások egyértelmű beazonosítását segíti, hogy különböző színeket használ a rendszer az anyag hozzáadás és anyag eltávolítás megjelentésére.

Animáció: Az Edgecam WorkXplore tartalmaz egy teljes funkcionalitású animációs kernelt, ami lehetővé teszi robbantott nézetek vagy animált összeállítás mozgások készítését. Az animációk beállítása egyszerűen olyan alapmozgások megadásával végezhető, mint a lineáris mozgatás, forgatás, vagy egy vezérgörbe lekövetése.

Ütközésvizsgálat: Az animációk közben dinamikus ütközésanalízis funkciók alkalmazhatóak a mechanizmus működőképességének biztosításához, vagy valósidejű folyamatvezérléshez.

A felhasználók rövid videókat is készíthetnek közvetlenül az animáció menüből, amit aztán bemutathatnak felhasználóiknak, vagy az adott projekt más résztvevőinek.

Dokumentáció: Az Edgecam WorkXplore segítségével a felhasználók képernyőmentéseket készíthetnek, a technikai dokumentációk és szerelési utasítások szemléletesebbé tételéhez. Ráadásul, a tradicionális képernyőmentésen felül, az Edgecam WorkXplore egy képgyűjtőt is tartalmaz, ami lehetővé teszi nagy mennyiségű kép egyszerű kezelését és rendszerezését.

Publikáció: Az Edgecam WorkXplore lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen megosszák CAD modelljeiket a teljes tervező és gyártóláncolaton keresztül, a projekt valamennyi résztvevőjével, beleértve a termékmenedzsmentet, a marketinget, az értékesítést, a külső gyártókat, a megrendelőket vagy a beszállítókat.

Előre definiált nézetek megadása: CAD ismereteiktől függetlenül, a cég munkatársai számára nagyon fontos, hogy képesek legyenek a kommunikációs eszközök alkalmazására, amelyekkel rögzíthetik a személyes tapasztalataikat, és felhasználhatóvá tehetik azt kollégáik számára.

Ezért előre definiált nézetek érhetőek el a szoftverben. Ezen nézetek konfigurációi, orientációi és nézetei egy rögzített állapotban le vannak mentve, a kapcsolódó jegyzetekkel, méretekkel és címkékkel. A felhasználók ezek alapján egyszerűen képről képre navigálva kiválaszthatják a számukra megfelelő konfigurációt.

Exportálás: Az Edgecam WorkXplore felhasználói gyorsan konvertálhatják szabványos vagy natív 3D-s modelljeiket az elérhető export felületeken (IGES, STL, URML) keresztül. A B-rep modellek is elmenthetőek IGES formátumba.

Együttműködés: A felhasználóknak nem kell többé aggódniuk a fájlformátumok kompatibilitása, vagy a miatt, hogy a partnereik mit használnak. Az Edgecam WorkXplore lehetővé teszi a 3D-s alkatrészek és szerelések bemutatását az alvállalkozóknak, megrendelőknek vagy kollégáknak egy kisméretű, önálló alkalmazással, ami egyszerűen továbbítható az Interneten keresztül.

A címzettek azonnal megjeleníthetik és dolgozhatnak a 3D-s modellen, anélkül, hogy szükségük lenne az eredeti CAD fájlra.

Továbbá, a felhasználói elérési védelem állítható be annak biztosításához, hogy csak a jogosult személyek érjék el az adatokat.